Materialekasse

Materialekassen fra DTU

Smartphones, regntøj, medicin, biler, vindmøller og huse - vi er omgivet af produkter, der indeholder materialer med de mest fantastiske egenskaber. Fælles for dem alle er, at dygtige forskere og ingeniører har udviklet produkterne ud fra deres viden om materialer og disses egenskaber.

'Materialernes fantastiske verden' er et undervisningsmateriale fra DTU rettet mod undervisningen i natur/teknologi. Det består af et skriftligt materiale og en materialekasse.

Materialeforskning er et af tidens vigtigste forskningsfelter. Det er i materialeforskningen, at løsningerne på nogle af vores tids største udfordringer – ren energi, bedre medicin, sundere fødevarer – skal findes.

Forskningen bliver godt hjulpet på vej, når konstruktionen af verdens bedste forskningsmikroskoper, specifikt målrettet materialeforskningen, om få år står færdige i Lund i Sverige. Jo mere ingeniørerne ved om materialer og deres egenskaber, desto bedre bliver de nemlig til at designe materialerne til helt specifikke anvendelser. 

På baggrund af materialeudviklingens store og voksende betydning for vores samfund og hverdag, sætter vi fokus på materialer i dette undervisningsmateriale. 

'Materialernes fantastiske verden' består dels af et skriftligt undervisningsmateriale og af en materialekasse med materialer og udstyr til forløbet. Materialekassen lånes hos et af de syv nationale Centre for Undervisningsmidler (CFU) eller købes af DTU, så længe lager haves. Prisen er 5000 kr. + moms og forsendelse.

Indholdet i 'Materialernes fantastiske verden' er udviklet på baggrund af aktiviteterne ved Børnenes Universitet 2014 og i samarbejde med Industriens Fond. Læs mere om 'Materialernes fantastiske verden'.

Kontakt

'Materialernes fantastiske verden'

”Det moderne samfund hænger kun sammen, fordi vi har haft materialeforskningen. Forskningen har bla. givet os rustfrit stål, glas og plastik. 

Materialer er med til at definere vores samfund, hvordan vi bevæger os, og hvordan vi bor.

Og langt de fleste af de samfundsmæssige udfordringer, vi står overfor nu kan kun løses med hjælp fra materialeforskningen.”

Professor Henning Friis Poulsen, DTU Fysik
https://www.bornenesuniversitet.dk/materialekasse
20 MAJ 2024