Vi fanger solen

Undervisningsmaterialer fra Børnenes Universitet 2014

På disse sider kan du finde foredrag og materialer fra de workshops, som blev afholdt ved Børnenes Universitet den 22. november 2014. Materialerne er tænkt til brug direkte eller som inspiration til din undervisning.

Børnenes Universitet 2014 handlede om materialer. Alt ting er lavet af materialer - af træ, sten, beton, plast, glas, nylon, stål, biologiske materialer, menneskabte materialer, osv., osv. Lige så længe der har været mennesker til, har mennesket vist også forsøgt at forbedre de eksisterende materialer og tage nye i brug. Tænk bare på stenalderen, bronzealderen og jernalderen.

Sjældent er udviklingen på materialefronten dog gået så hurtigt som i dag. Avancerede nye instrumenter som supercomputere, elektronmikroskoper, neutronkilder og synkrontroner har givet forskerne nogle fantastiske muligheder for at forstå sammenhængen mellem materialers egenskaber og dets struktur helt ned til det enkelte atom. Og dermed er vejen blevet banet for at de kan designe og fremstille materialer med helt nye og nyttige egenskaber. Vi synes, materialer er fantastiske og materialeforskning vildt spændende. Hvis ikke du er overbevidst, så undersøg det selv. God fornøjelse.

Se også:
Inspiration og baggrund om materialer til læreren

Program, beskrivelser af foredrag og workshops samt billeder fra Børnenes Universitet 2014.

 

 

 

 

 

 

 

Materialernes fantastiske verden

https://www.bornenesuniversitet.dk/undervisningsmateriale/materialer-2014
20 MAJ 2024